Skip to main content

Posts

Showing posts from 2008

KL-Penang-Jitra Trip - More update

Erm aku dah hupdate pasal trip penang kat Fp aku sila lah jengah kat situ..malas lak nk hupdate lg kat blogs nih..sbb byk sgt gamba..aku maen randon select jek..sbb aku malas nk telek dah...sbb mate ku hampir juling tgk gambar jek..nk muntah darah rasenyer...tp aku nk kasik citer sket ala2 wat kronologi trip aku ke Penang kali ni lah kn

----------------------------------------------------

Khamis - 25/12/2008 - 12.35am

-> sharna & musab smpai...terus cargas gerak ke Utara..Bye Bye KL...mule2 miera drive lah kn..& berenti kat shell tol jln duta 2...isi minyak kasik penuh..huhuhu & kami pon meneruskan perjalanan ngan aman...[oppsss tersebut name ayah plak]

-> smpai kat RnR lepas tanjung malim kot..miera ala2 kecundang..maybe letih..sbb dia pon blk keje lmbt mlm 2..pehtu kene drive..mau xnyer mata 2 xleh nk bukak..so, dia mintak aku take over stereng tu lah kn..so, aku ngan rela hati...drive...hehehe mmg kental lah kn..smpai RnR tapah..aku stop...pg toilet + berenti minum..t…

Nisrina Muncul Kembali

Ahad lepas, bape haribulan ek..jap...owh 28/12/2008, after shoot wedding kat Dewan bankuet MBSA, aku lepak minum kat depan PAS ngan sharna & hubby dia...pehtu plan nk chow lah kn..memandangkan ari dah nak malam lah kn...cuaca ari2 agak mendung lah..even kui 6pm time 2 dah mcm maghrib dah...tetibe terpikir lak..aku kat Shah alam...ape lagi...teringat kat Yam...dah lame xjengah dia...[ade aku kesah nk jengah Yam ke? (mau Yam ngamuk dgr statement ni) hehehe..tp lebih aku kesah kan ade lah si budak comei ni..hehehe] si nisrina ni..dia lebih menarik dr jumpe Yam..sbb Yam dah ade laki..pedulik ape aku kn..hahahhahaa
Ha ko tgk ni..mane aku xnak ingat dia..ngan aksi Nakal dia ha..depan org punye lah xbersuara...senyum tanpa suara...beraksi tanpa suara..kunun-kunun Malu lah 2..tapi..cube depan Ibu & Abah dia or depan aku..kompem bising jek...hehehe..mau nyer aku xrindu kat budak ni...aku pon sumtime dia kene take time jugak lah...sbb aku pon ala2 jarang-jarang jugak jenguk dia kn..kalo…

Jumpe Geng Lame

Ni anak si bibi..Noura name dia..kalo aku salah eja tu..sori ek..lupe nak tgk IC anak dia..gille dah besor anak ko weh..9months kalo xsilap aku..hehehe pape pon mmg cute anak ko ni... rase nak gigit jek rase nyer..hehehe [mau aku kene sepuk ngan mak dia kn]..hehehe
Ni dia BIBI Rohana & family... punye lah jauh kn..kat melaka payah nk jumpe sekali jumpe kat Jitra..ha amik ko...ngomel jugak si bibi ni sbb kenduri dia kat melaka pn aku xpg..sori lah yea..aku ade hal mase wedding ko 2..kene rush balik KL...last aky jumpe dia a day before dia kawen mei 2007 lah kn..mase 2 kat sek. men ayer molek..amik exam KPLI terchenta aku tu..hehe..



mule-mule aku perasan dia sekali imbas..ingatkan salah org...tp dia tegor aku.."ko watpe kat sini?" hehehe aku lak tny dia " ko lak watpe?..ko join rombongan org sebelah ek?" almaklumlah pihak lelaki kan dr melaka..aku budget dia kaum kerak si dakwan lah..sekali silap dahhh...rupernyer hubby dia lah kawan dakwan mase kat UIA & dia …

Jom Nyanyi

Do you hear me,

I'm talking to you

Across the water across the deep blue ocean

Under the open sky, oh my, baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams

I feel your whisper across the sea

I keep you with me in my heart

You make it easier when life gets hard



I'm lucky I'm in love with my best friend

Lucky to have been where I have been

Lucky to be coming home again

Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh



They don't know how long it takes

Waiting for a love like this

Every time we say goodbye

I wish we had one more kiss

I'll wait for you I promise you, I will




I'm lucky I'm in love with my best friend

Lucky to have been where I have been

Lucky to be coming home again

Lucky we're in love every way

Lucky to have stayed where we have stayed

Lucky to be coming home someday



And so I'm sailing through the sea

To an island where we'll meet

You'll hear the music fill the air

I'll put a flower in your hair

though the breezes through trees

Move so pretty you're all I see

As t…

Kenduri kahwen Nik & Dakwan

Finally, turn nik pon sampai..maka ia telah diiktiraf sebagai penutup tirai 2008 bg musim kawen budak 10L.. so, next episode serang kenduri kawen budal 10L adalah next year..sape nyer majlis..sila lah buat press conference ngan kadar segera..takut bakal berlaku perebutan tarikh lagi seperti yg terjadik sebelom ini...hehehe tapi ade yg dah mcm nak pilih tarikh..sape tu..aku xsure sgt..masih lg angin baru nk bertiup..pokok lom bergoyang..so wait & see ok!

Majlis nik ni selamat diraikan oleh semua ahli keluarga & tetamu yg hadir...apa yg aku tau depa ni kenal dlm dah 2taun jugak kot..melalui si marini&hubby nyer si wanshah..hehehe mcm mane 2..aku xbrape pasti..sbb si dakwan ni kawan kepada marini&wanshah..kire skulmate bdk ber2 lah 2...
ape pon nik...ko nmpk comei ari2...even adelah sket yg ko cam segan ke ape ngan ade yg xkene sket kat make up..but xnmpk lah...kire ok sgt 2...yg pasti aku sukak baju ko..hehehehe lawa gitew

dakwan ni..budak melaka...aku rase budak 10L mmg su…

Kembali Ke Penang

Ronda-ronda Penang lagi..hehehe diz tym serang kenduri lah kn...actually follow Miera g kenduri ex-opismate dia..dah alang-alang kitaorg nak ke Jitra, so singgah lah bercuti ke Penang & kebetulan lak Sharna & Hubby nyer nk blk kampung..so, join venture lah kn...kire carpool lah kn..& kitaorg pon tumpang lah berteduh di rumah parents kak sharna [hehehe kakak ok!]..thanx a lot to family kak sharna yg beria melayan tetamu seperti kami..tp kami sedap jek wat taik mate..hahhaa seyes letey sgt..smpai kn xberkesempatan nk serang "Pesta"...sbb khusyuk sgt membuta..hahahaha aku xdelah ralat sgt sbb aku dah ronda-ronda Penang mase "Penang 2006"
dulu..



aku xtau nk start camno citer..sbb aku blank plak pepagi nih..so, tunggu lah entry seterusnya kejap-kejap lagi ok!

Cerita Yang Menggemparkan Perasaan Aku

Mood sedih lak tetibe, sebab baru abis bace email dr membe aku..padan lah kitaorg call or sms ala-ala xdek response kan..rupenyer dia dlm kesusahan..masyallah..sebab mcm2 andaian kiatorg buat..hehehe sori yea ajar..ingatkan ko MIA lagi..xpon ko dah ala2 yg sorang lg 2...hehehe len kali hupdate lah lebey kurang..sekurang2 nyer kite org leh phm situasi ko.. xkan ko xkenal kitaorg lagi kn..risau ok, bile kitaorg try ctc tp xdpt pehtu xdek org response..so, last skali aku gune method email utk update ape2...sbb kompem dia akan bace..even setaun sekali pon kn..hehehe...



email yg dia reply ala2 mcm ni



1st email:
thanks for remind... nway... aku skrg mmg kat mlk jer.,... amek cuti since 2nd Dec.... Parents aku n my sis xcdent kat seremban... ujung bulan nov arituh... kete terbabas n terbakar.. alhamdulillah sume selamat.. tp mmg kene byk sbar la.... kalo kuar dekat2 takat jasin tuh okla...... tp kalo dh ke mlk nun...mmg aku xleh nk memenuhi jemputan.... ermmmm ekceli masuk keje balik today... tpp ra…

KPLI

Cerita sedih di hari rabu...aku dah cek result KPLI tapi hasilnya agak menyedihkan sebab aku GAGAL lagi..hehehe [sempat gelak ni] sorry mum.. xdapat nak merealisasikan impian mak nak tgk anak mak dia jadik seorang pendidik..kene cube lagi next year ... wahh dah lah umo makin lanjut...tp kalo ade rezeki 2 TAK ke mana kan..cube lagi ek... 2la len kali be prepared tym interbiu tu...hehehee jgn jadik sengal2 alam tym interbiu..hahahaha ko hengat interbiew jawatan programmer ke? huhuhu



xpe lah YUN cube lagi nnt..sape-sape yg nak cek..g lah kat link atas 2 yeaa...huhuhu :P mmg aku kene stay KL lagi lah jawab nyer..wawawa xpe BERNAS di hatiku..hak22



Nota kaki: so, kene focus ngan sesuatu yg lama yg baru bermula...pikir-pikir kan lah~~

Aku yang hampir terlena

tiada topik yang hendak diperkatakan, cuma aku ingin menghilangkan rase kantuk di mata aku nih dengan menaip sesuatu supaya aku leh berpikir utk meletakan perkataan ape or ayat ape yg sesuwai..seyes aku nak cakap..Aku mengantok giller babassss nih...tah ape penyakit tah..maybe xcukop rest lah kot..lately senang rase letiy..mengalahkan org yg beranak 13 jek gayanye..Aku ngantok..aku ngantok..tp mane leh tido..ni kan opis daaaa!!!2la ni sindrom org makin tua lah kot...mudah rase letey..wawawawa nak mude kembali..kene beli innershine prune ni...tp mane bisa nk menanggung kos membeli menatang 2 kn...ke kene carik tukang sponsor...wawawawa vitamin doc bg last week pon aku xabis makan sbb asik lupe ajo..mau xnyer doc kate muke aku pucat..stress keje ke stress xdek keje? bior benor doc 2...huk22



ni mesti rentetan cuti weekend yg xdapat nk rehat kn..2 yg teroverdose letey kn..pehtu blk keje mlm lak layan drama..xreti nk tido awal kan..sbb time mlm..mate ssh lah lak nak katup.. mau xnyer...ever…

Tag Kembali lagi

Got this Tag from Maria, seb baek senang lah jugak..xdelah payah mane..but aku amik mase sehari tok siapkan..sbb nak amik mood..ingat best ke jwb tag ni?..TAK best ok!
ni link blogs si
Maria a.k.a Mariam

RULES:



Do the “Letter MEME”. Tag no less than 5 other people, and leave them a comment, informing them that they have been tagged. Then copy the “How-to” Letter Meme, and finish your Journal entry.-> How you do the Letter Meme:Dear ________(the last person who left a comment on your blog/journal):I don’t really know how to tell you this, but ___1___. I think I realized it ___2___ ___3___ and I saw you ___4___ ___5___. I’m sure you’re ___6___ enough to understand ___7___. I’m returning ___8___ to you, but I’ll keep ___9___ as a memory. You should also know that I ___10___ ___11___ .___12___,-Your name-
Just fill in the blanks on top based on the answers you are gonna choose below.
1. What’s the color of your shirt?Blue - Our romance is overRed - Our affair is overWhite - I’ll join the m…

Majlis Kahwin [Zaihan & Shahlan]

Aku tgh pilih2 gamba jek ha...kire nak buang yg sampahs arap yg hampesss gillos..so, sambil-sambil tu..teringin nak hupdate lg N3 utk si zehan nyer wedding.. hahahaha

Nota Kaki: more pics -->
di FP I lah, macam baser

Majlis Kahwin [Zaihan & Shahlan]

Tarikh: 19 & 20 Disember 2008


Lokasi: Tmn Seremban Jaya, Senawang, N9


Tema: Brown & Gold





First & foremost, i want to thank to Zaihan & hubby and all zaihan Kaum keluarga sebab memberi layanan yg amat peramah kepada aku & sekaligus memberi kerjasama yang amat baik sepanjang perjalanan majlis itu, bagi memudahkan kerja-kerja aku & sharna as their photographer on zehan big day.. thanx again...





For Zehan, congratulation & be a good wife & Alan, plez take care of my frenz...& hope both of you akan berbahagia selamanya.





Actually, aku ala2 agak gabra lah kn..sebab majlis ni berjln ikut peraturan, xleh nk pusing or patah balik kn..hahaha..so, ape yg sempat aku snap lah kn..utk dijadikan kenangan terindah mereka. So, after diz aku akan siapkan album plak..wawawa hope Zaihan & alan akan satisfy ngan hasil kerja aku yg ala2 beginner ni..erm 1st tym ok!





Ha, mase majlis ni aku tersuprised ngan perangai Alan yg giler2..seyes..xdiluar jangkaan aku ok! even ejot pon …

Menanti esok

Actually nerves ni..sbb esok adalah tugasan per-1 aku secara rasminya sebagai penangkap gamba..yolah yg ni berbayar punyer kan..even xdek lah untung mane..but thanx to them yg percaya kn kebolehan aku tok merakam kenangan terindah di majlis mereka..really appriciated it!Aku juz claim ape yg ptt utk 1st tym..depa ni jugak lah bg aku experiance kn mcm mane nk handle majlis utk meng capture ape yg ptt...bak kate fit "snap jek" & kate DD plak.."cube jek sume teknik & jgn leka" .. but i'll try my best...even mase wedding adik aku dulu pon aku jadik OP dia..sbb non ado budget kn..aku lah jugak yg kene kn..kene kuarkan budget tok beli camera..sure korang ckp..better upah jek lg murah..but utk dpt kan kepuasan pehtu akhirnya aku berjaya lah kuarkan semua simpanan utk dpt BF aku 2..hahahaha mau xnyer aku dah aimed since 2006..mase D80 baru-baru kuar & dah Dc pon skrg ni sbb D90 dah kuarkan..





So, esok bakal mencabar kreativiti + skill aku utk menangkap segala …

All About E.M.O

Pagi-pagi lagi aku dah start nak membebel kan..erm mood nak wat keje lom ade lagi..so, bebel sat pasal malam smlm..pasal 2hari lepas ..pasal..cukuplah kot..kang pjg lak bebelan aku..korang pon malas nak bace kan..





---------------------------------------------------------------------------------------------------


Part 1- Pasal Semalam






Mase berYM ngan DD ptg smlm...muncul lah idea nak beli barang dapor tok rumah yg dah kosong..xdek hape 2..asik kebuluran aje tym mlm kn....senarai barang yg nak dibeli 2 mmg aku dah siap kn since awal bulan lagi kan..so, plannyer aku kan ke mid valley terus sebab kitaorg janji berjumpe di sana terus & kami kn kene membeli belah kat kedai runcit di mid valley iaitu lebey dikenali ramai dengan panggilan K4..





bermula dengan amik troli + pilih barang + wat bandingan rege..aku jadik migrain nak kire barang kn..mak aiii...barang sume melampau-melampau dr segi harga nya..mmg sakit otak [bkn takat migrain ok!] dibuatnyer..mau xnyer span utk cuci pinggan mangkuk b…

Borak Kosong Aje

Aku xsure betui ke idak kan...but dpt dr email kat grup..hehhee layan ajo..sesapo mo try karang surat tym berchenta..leh lah gune kn kreativiti dgn mempelbagai bahasa utk say "i lap u" tp kalo pasangan xpaham..lg senang..carik meaning i hate you lak..hehehe nak senang utk translate..sila cek dekat google translate ni rajin-rajin lah cube yea..sungguh mudahDotCom lah...



English - I love you


Afrikaans - Ek Fhet jou lief

Albanian - Te dua

Arabic - Ana behibek

Armenian - Yes kez sirumen

Bambara - M'bi fe

Bangla - Aamee tuma ke bhalo aashi

Belarusian - Ya tabe kahayu

Bisaya - Nahigugma ako kanimo

Bulgarian - Обичам те

Cambodian - Soro lahn nhee ah

Cantonese Chinese - Ngo oiy ney a

Catalan - T'estimo

Cheyenne - Ne mohotatse

Chichewa - Ndimakukonda

Corsican - Ti tengu caru (to male)

Creole - Mi aime jou

Croatian - Volim te

Czech - Miluji te

Danish - Jeg Elsker Dig

Dutch - Ik hou van jou

Esperanto - Mi amas vin

Estonian - Ma armastan sind

Ethiopian - Afgreki'

Faroese - Eg elski teg

Farsi - Doset …

Majlis Kahwin [Ashikin & Rizuan]-Cont

Congtatez again utk Kak Shikin & abg ridzuan [aku sll jek salah eja name mamat ni]..kompius ok! utk gamba laen2..even aku xabis upload lagi kn..leh lah skodeng kat
Fotopages aku..macam baser lah kan

Juara Lagu 2008

Separuh akhir tok Balada & Pop Rock..mmg aku pulun tgk lah kn..sanggup 2 balik kampung ari sabtu..disebabkan nk tgk separuh akhir balada..huh seb baek layan & berbaloi...tp aku kene thn telinge lah ngan my Mum kan..baser lah perempuan..kuat membebel [aku perempuan jugak kn? hehehehe..so I admit it lah!]



hasil dr tontonan aku lah kan...



result utk lagu kategori balada yg berjaya ke final seperti di bawah:-

Aizat-Lagu Kita

Ayu-Hanya Di Mercu

Faizal Tahir-Sampai Syurga dan Coba

Spider-Bila nak saksi

Ziana Zain- dingin




bagi result kategori etnik kreatif lak seperti di bawah ni:-

Persoalan Cinta - Farawahida

Doa Dalam Lagu - Mawi & Heliza

Dusta Berkalang - Aiman




utk Pop rock lak :-

Kalis rindu - elyana

Lagu Untukmu - jumpe pakcik husin

Bukan di sini - Sofaz

Aku Stacy - stacy

Yang pernah - Estranged




so, sape bakal jadik juara..ntah ler kite tgk sesame yeaa...sebenornye..aku dah bertaun xlayan juara lagu ni..so, taun ni 2 yg teringin bebenor tu..hehehe..last tym kalo xsilap aku yg mase spider mena…

Sape kah mereka?

ni lah antara mereka yg tolong sibok gedik santai di majlis kak shikin..sibok nk jugak pegang bunge cantek 2..xaci ok..i xdapat nk posing same ngan bunge tu...



ni kes mengambil AURA bunge tu..supaya cepatlah ikut jejak langkah kak shikin..so, aku lambat lg lah ni..sbb xdpt posing ngan bunge tu..hehehe [acah mak enon jek lah..yoyoyo ooo jek] tu sume kan keje Tuhan yg ESA..



aku ni xdek idea nk hupdate ape kat blogs ni..material xdek lah kn utk dijadikan bhn ceritassss hangat!



minggu ni Mawi dah nak jadik suamo org [ape kene mengena ngan aku?] pehtu que haidar pon dah kuar kn statement nk kawen [aik ade kene tempias ngan aku jugak ke?] ni lah kekdah nyer bile xde gossip panas..



geng GGO pon sume nak insap jek aku tgk..sume berazam baru bagai kn...xpe..yg baek harus diteruskan..yg buruk 2..sendiri mau ingat lah..bende dah xbaek kn..jgn dibuat jugak!



xpe kite same-same manusia mmg melakukan kesilapan [kalo xwat silap dah masuk tahap malaikat kn], tp kene lah sentiasa beringat, jgn nk slhkan dir…

Majlis Kahwin [Ashikin & Rizuan]

Macam mane aku kenal kak shikin ni? owh..sonang ajo..dia lah housemate aku kat 10L, kg.kerinchi tu..hehehe mcm mane dia leh masuk grup 10L, sebab mase tuuu Feb 2007 Marini nak kuar umah, so dia kene carik pengganti..& kebetulan yg kak shikin ni merangkap kawan kepada opismate dia..dpt keje kat KL..so bermula lah perkenalan kami..hehehe dalam ramai2 ahli 10L ni..dia paling senior lah dr segi usia..alah tua setaun jek dr kami [tp skrg dah ramai junior..so, aku lah plg tua merangkap senior yg xkuar-kuar lg dr umah tuu..ngeh33]



So, di awal perkenalan kitaorg..kak shikin ni mmg seorang yg lemah lembut + manje gitew..mmg terok dibuli dek kami [adek-adeknyer di rumah 10L tu...tp aku tau..dat one lah yg jadik da best moment utk kak shikin kenangkan nnt...hehehe tapi kan..setelah setaun lebey berguru ngan kami...akhirnya kak shikin pon dah teror utk menjadik seorang yg brutal + peng kung fu handal utk menepis segala serangan adek-adek nyer di rumah..huhuhu :P][so, kak shikin tidak lagi ske…

PIKOM PC Fair Dec 2008

Jumaat-Ahad yang lepas telah berlangsung nya PC Fair wat sekian kalinye kat KLCC convention center yang lebih dikenali as PIKOM PC FAir...



Aku mmg dah plan..since aku mmg dah berzaman xjejak kan kaki ke PC Fair ni kan..mau xnyer zaman belajar yolah..byk mende gadget nk dicarikan..ni tym dah bekerja ni..xkuasek den nak melayan kn..huhu...semalam aku berjaya jejak kan kaki ke sana...1 masalah yg terpakse aku harungi even TAK SUKE kan..ialah meredah lautan manusia kat PC Fair tu..wawawa TAk suke! TAk Suke!



Aku sebenar nyer nak carik SD card jek..sbb nk wat koleksi..hahahah [xlogik ek?] alah nak tambah nilai utk bilangan gamba leh snap lah...aku hny ade 2GB jek..pehtu kebetulan Mira pon ajak..dia mo servey barang tok wat PC baru..hehehe so, semalam aku berjaya meredah lautan manusia..even kaki aku kene pijak beberapa kali...paling dasat tah kelingon mane tah..pijak tanpa perasaaan..giller sakit bodooooooooooo...pehtu leh wat statik lak..xrase bersalah langsung..seb baek jari kaki aku xpenye…

Outing [Hasil]

Ini lah antara hasil dr outing semalam..yang aku meraban dlm N3 sebelom ni kan...lambat sikit update sbb mim alip lam sin lah kn...

#1
#2
#3 #4
#5
#6 #7 #8
Nota kaki: hasil ni sume aku xtouch up or make over ok! semu fresh dr oven aku..ngeh33 aku juz resize + aku crop pic #8 jek...

Outing [Equine]

Ha ape yang ko buek dalam somak itu oiii??? ha..ha..ha jgn pikir yg bukan-bukan ok..ini adelah langkah pertama nak "usha" tempat yg terbaek punye utk project kitaorg..hehehe ni kompem lah korang pikir tah pape-pape ek...



bukan project ape-ape yg xsenonoh ok! ni adelah prject yg senonoh & agak sesuwai utk mengisi waktu lapang kami...
tadaaaaaa....ni lah project kitaorg...semalam bersamaan ngan Cuti Hari jadik Sultan Selangor, Aku - DD - Fit wat lah keje mengong yg asik tergendala jek agenda nye kn...so, smlm suppose kitaorg settle kn 3 assignment..but weols hanya dpt langsaikan 1 assignment jek..disebabkan mase yg flies very da fast kan + cuaca sgt lah xmenentu skrg ni...so, alhamdulillah kire nyer 1 assignment 2 dpt disettlekan smlm..so semalam nyer assignment more to teknik pengcahayaan + care-care nk mengawal apperture ngan shutter ngan ISO [bile mase yg sesuai nk turun kn ke naikan ke menatang ni sume] + teknik komposisi...kali ni focus pd shoot outdoor lah kn...pehtu f…