Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2008

Ramadhan datang lagi

Bulan Ramadhan akan menjelma lagi, diharap umur kita akan dipanjangkan lagi utk merasai nikmat bulan ramadhan utk tahun ini.


Sekejap je masa berlalu, kemanisan bulan ramadhan taun lepas maseh lagi terasa, tapi ramadhan kali ini terus menjelma lagi..alhamdulillah sebab maseh dipanjangkan usia utk terus merasai nikmat ramadhan sekali lagi...semoga ramadhan kali ini lebih bermakna buat diri aku + semua kaum muslimin & muslimat....Sempena bulan mulia + penuh barakah ni..aku nk mintak maaf pada semua yg mengenali @ xmengenali aku, lebih2 lagi pada yg mengenali aku, yolah mane lah tau aku kan jenis selamber land..xpenah pikir sgt nyer org..selalu lah wat org sakit ati kan..so, di kesempatan ni, aku nak mintak maaf di atas segala keterlanjuran perbuatan + percakapan aku pada kamu semua..pada yg xmengenali lak,,..maybe ape yg tercoret kat sini telah menyentuh sensitiviti individu laen..aku mmg xberniat pon..sbb segala2 nya adalah ikut suke ati aku + ikut ape yg ade dlm otak aku jek...sorr…

Siri 1 - Panggilan Strawberi

Actually, cameron ni mmg dah ade dlm planner aku since june lagi..but partner aku yg nak join aku membuat keje giller ni agak bz lah kate kan..pas2 ngan aku2 pon terbz sekali sbb byk plak panggilan makan nasik minyak FREE..huhuhu :P kene lah postponed ke lepas raya. hehehe but apsal b4 puasa dah terlaksana lak program ni kan? heheheehe..syyyhhh rahsia lah kn...
since aku ni malas nk simpan rahsia 2 lelame sgt kan...plus ngan enjin kereta aku yg dah lame xdihidupkan..[almaklumlah, skrg ni start exercise naek bas + tren tok ke opis kan]..huhuhu sian laling aku 2 kan..dah lame xbergerak...ok lah rahsia nya...DD aka pilot on dat day [sbb if dia xdrive..dia bakal mabok melalui laluan yg agak menyeramkan dgn kona sana kona sini..hehehe] xjadik shoot wedding..so weekend 2 suppose aku mmg xde program [dlm otak aku hanya lah nk mendobi baju saja lah] but on thursday, dd tny nak ke mana weekend since dia sangap xde program...mule2 mcm nk maen layang2 but..tetibe otak geliga aku ni..ckp cameron..…

Time Flies Very Fast

Huh tanpa kita semua sedari..next week dah start PUASA...alhamdulillah..yg patut diganti..dah bereih..:) tgh td ade ceramah mengenai "BUlan ramdhan engkau datang lagi" by ustaz haslin. erm harap2 dipanjangkan umor utk merasi nikmat bulan puasa tahun ini. Rase mcm baru jek awal tahun & awal muharam masuk januari lepas...bln 8 pon dah nk mengakhiri tirai. Semoga kite sama muhasabah diri utk kedatangan ramadhan kali ini...supaya ramadhan kali lebih bermakna.Amin.


Semalam seharian aku duduk terperap kat rumah..sbb mmg xde arah tuju..so lepak aja dirumah sorang2 sbb yang laen2 dah bertempiaran kuar rumah sbb masing2 ade program sendiri...erm aku lak yg ala2 mati kutu sbb...TV pon semendang jek probelm connection ngan astro..almaklumlah..smlm kn hampir2 24jam hujan jek..hehehee nk bukak siaran biase..kompem lah menyakitkan ati jek kualiti gamba dia kn..erm aku pon ala2 buhsan...sempat lah skodeng kat dapor..hahahahaa sbb perut aku ala2 bergendang hip hop dah kn...erm teringat a…

Nyum Nyum

Amacam..nampak macam xbrape lawa jek kan..oppss lupelak nk bgtau ni adalah Kuih Durayaki [kate aku lah kn] but org kampung kate pancake [org kamgpung kenal ke pancake..aku rase sepa lebih mengenali lempeng kot yg mak aku selalu buat] hehehe actually kuih dah selalu buat but lately ni aku malas jek..sbb tym aku buat 2 sokmo..turn nak makan dah abis di balun dek adik2 aku yg ala2 pelahap kalo tym petang-petang hari. so, weekend lepas aku blk kampung kan, adik aku menuntu janji cheesecake nyer tp mmg aku xberkesempatan, so aku gantikan lah ngan kuih ni..aku dpt resepi ni mase aku tgk masakan [aku xhengat yg mane 1] tp cheff nyer ialah chef wan lah kan...

kalo korang tny aku mcm mane nk buat, aku leh ajor kan..but kalo tny bab sukatan 2..sori aku bkn jenis pengahafal sukatan..kalo buat cake jek 2 pon selalu aku auta ikot deria rase, penglihatan aku..hehehe oleh kerana pancake ni simple, so bahan2 dia pon simple bangat iaitu tepung gandum, butter, telor ayam [telor itik or angsa or etc sel…

Thanx To Mira

kejadian ni berlaku smlm [19 Ogos 2008 = Selasa]. Aku balik umah dengan muke yg tah ape-ape tah sbb Aku yang tengah hangen ngan bas [sbb bas lambat nk mampos smlm, dah lah aku batok+selesema yg thp sengsara dah] terus tersenyum sebab adenyer kek tok aku kat atas meja~~~hahaha ingat kan ape lah yg mira suh tgk atas meja. Thanx a lot dear. really loved it! aku pon sms mira [sbb dia dah nk gerak blk terengganu kan] aku sms dia "mcm mane aku nk potong kek ni kalo ko xde?" hahaah xpasal2 cik kak 2 naek ke rumah blk..hahaha & seb baek bas dia mlm 2 kol 9pm kan...so sempatlah aku potong cake ni bersaksikan dia..pape pon terima kasih sekali lagi....terharu sungguh..yolah bab suprised-suprised ni...jarang sekali berlaku dlm idop aku nih!
1] teringat last year suprised from bebudak ATAT kn..

2]before diz..seingat aku 1st tym aku dpt suprised cake dr kengkawan aku tok birthday aku mase umo aku 19 kot, mase kat dungun. suprised tu dr my bestfren jugak..si kakak a.k.a Farrah [tym 2 suk…

Alamak rase rindu nak mendaki gunung ledang

Al-Kisahnya..mlm tadi aku mimpi pasal aku wat ape tah kat gunung ledang, xdpt nk recall blk ape mimpi 2 sgt..tp yg sure pasal gunung ledang..ni kompem pasal aku dah rindu sgt kot nk mendaki gunung nih..almaklumlah ..dah setaun [last skali gunung datok kot last year ujung bln july] perghh lame gilerr..kan? 2la rajah nyer trip pon aku xdpt ikot~~~kalo xkompem lah rajah menjadi trip terakhir...lately, aku pon malas nk pg meeting kat sek.7, sejak 2 menjak minyak naek rege..aku naek malas lah kn..hehehe ni gambar aku wat aksi turun tali kat batu ape tah name dia..aku lupe dah! ha entry mase 2005 ade kat fotopages aku click di sini k! . aku ni kan gayat, so mengambil mase yg agak lame tok turun batu nih..hahaha same thing happen kalo naek gunung mane pon..hahaha kinabalu pon agak lembap bab trn..bab naek aku xde mslh sgt kot..kalo ade tenaga yg mencukupi...bab turun jek aku mengalami mslh..if bertali bagai mcm ni..hahahaah sbb aku sorang yg gayat! kekeke kalo lah aku blh meluncur mcm maen pa…

17 Ogos 2008

Uiks... monday blues lagi arini~~ ngantokz thp gaban dah nih! nk kate xckop tido..mcm terlebey jek..hehehe pape jek..maybe mlm td panas kot..dat y aku xleh concentrate + xmerasa puas nikmat tido 2..hehehehe
Morning everbody..nyah jijo dah tegor aku pasal aku caca marba kn cerita dlm entry aku yg lepaih..ngeh33..pape je lah ek...Ok smlm Ahad, 17 Ogos 2008..usia aku meningkat lg 1 anak tangga..hahaha 26 tuuu..watever..janji muda di jiwa..cewahhh...before aku terlupe "Happy Birthday To Me" kepada yg wish aku smlm..thanx a lot~~tersangat lah terharu pada ingatan korang sume~~^-^v
Oleh kerana diz year ulang tahun kelahiran aku jatuh pd hari ahad, so selamat lah annual leave aku pd tahun ni..hehehehe..pd hal aku nyer cuti mmg tgl sikit jek..simpan tok raya..hehehe pas2 mmg tiada upacara menyambut ulangtahun kelahiran aku ni [ayat skema giller] macam tahun2 lepaih kn..hehehe smlm pon aku xmerasa nikmat merehatkan diri..sbb 2 pupu aku si Siti Wahida kawen ngan suami dia si ehsan kat m…

~Adik~

Si adik ni..1st tym aku dpt mengabdikan gamba dia ngan camera aku..b4 diz even selalu jek jumpe [kat opis lah] hehehe tp xsempat nk tangkap gamba dia..hehehe dia ni baru 3thn tp punye lah besar..size dah mcm bdk sekolah tadika [5-6 years] hehehe tp serius anak kak nor ni mmg selambe + gamble orgnyer...pas2 suke nyanyi lagu KEtahuan by Matta band..hehehe suh dia nyanyi selambe jek..adik ttp rock!

Aku baser dgr cerita pasal adik dr MAMA dia..hehehe mg senang nk handle bdk kacak ni..hehehe tp ayat yg aku suke dgr dia ckp mase kenduri sharna "MAMA adik nak baby macam ADAM!" ha amik ko...mcm mane lah nk bg adik 2 baby lg..hehehehe :)



Adik mmh syg kat BABY adam ni.,hehehhe teruk adam di cium nyer..hehehehe seb baek adam jenis cool & kontrol macho..hehehe almaklumlah adam kn seorang baby yg ensem..huhuhu :)

xpe xlame lg bile adam dah blh jln..kire adik dah ade geng baru lah kn..xdelah risau dia kene main ngan bdk2 xbrape nk seusia..

ni dia lirik lagu yg adik selalu nyanyikan [jom …

Danish

Aku penah up kan entry pasal Danish kat FP aku dulu..dia ni anak opismate..1st tym jumpe dia mase Treasure hunt bernas taun lepas, sbb aku blk KL tumpang kete parents dia..hak33..2 yg geram tgk gelagat bdk comei ni..tp dia ni ala2 malu jugak nih..even dah besor sket skrg ni pon pemalu lg...suke wat aksi..tp sekejap jek dia posing..xsempat ko snap..dia dah nyorok..jenuh jugak lah nk mensnap pics dia hehehe. ok entry dulu leh tgk kat sini ni versi dulu kat fotopages aku ... ni mase kenduri sharna kat shah alam...
Agak jenuh jugak lah nk amik gamba budak kecik nih~~~suke larik-larik..penat aku nk kejor nyer...pas2 larik kompem pg kat mak dia..hahahahaa..hampess!!!! Ala ..malu lah plak kn..:)
mmg mencabar betol nk snap pic dia..cube lah dok diam mcm adik or adam kn
Pape pon..danish mmg encem Ha..curik ape tu...kan danish nye gule-gule dah abis..nnt aunty naily marah..ayok!!
sweet smile...but blurr..[aku lah yg xreti snap] apelah yg cube dia lakukan tah~~~lupe lak aku
aik..adik cam kontrol e…

Ape Pasal Aku Rajin Update Blogs?

Aku sendirik pon musykil..layan kan aje..nnt ntah bape bulan pulak lah bersawang kan..hehehehee..arini pon aku xdelah bz..mmg xbz pon lately nih..hehheehe sbb project baru xde..hak22 ni pon cume setel kan case2..aku ade 2 case yg maseh pending yg buat aku pening..ngeh33 wat everlah kn...janji rock!actually case 2 xleh nk solved...tgu partner aku lak yg try buatkan..mane lah tau blh kan..but dia pon ckp 2 case ala2 luar alam jek...mane lah..amik dr transOpen but nk compare ngan aging..xke pelik..2la mase requirement kate laen..dah test pon kate success..skrg lak...kate laen nk tgk based on aging..aku pon muskil lah kn..terang2 lah..trans Open 2 hny utk transaction yg lom setel payment lg kn..hahahahaa aku gelak ajelah..kang nk ubah...meaning report 2 pon kene ubah name lak..ngeh33...layan kn aje.... [gamba sebelah kanan ni] di ambil mase kenduri sharna kat penang..hehehe sume2 2 geng2 gossip...actually ni pic dr fotographer dia kn hehehe si nuat 2..ok leh bukak fotopages dia custom alb…

cont Wedding Dilabaik & Acap

semua org pelik...bile kah mereka bercintan + mcm mane mereka blh bercinta...hahahaha hanya aku yg tau cerita nya bagaimana + mengapa + apa + di mana + apakah kisah nya..& semuanya..tp xdelah in detail kn aku tau..tp 2la..ramai jugak yg suprised yg mereka ni ke jinjang pelamin..pape pon congratez 2 both of u..acap..jaga dila baek2..kalo aku tau lah ko memain..aku sepak ko..aku jek blh sepak ko skrg ni..dila dah xblh melakukannyer lg..hahahahaaha..kalo pikir ikut logik akal..aku pon xleh nk terima kenyataan mereka ni dah kawen..hahahhaa sbb mengikut sejarah persabatan dila & acap kn..ngan aku skali kn...hahah begitu complicated asalnya..xsangke lak..mmg jodoh depa ni kn..alhamdulillah....mmg menjadi..hehehe tp aku punye impian nk buang tahi lalat di muke acap bakal xkesampaian sbb dila sure marah aku punyer~~`lalalalaalaa alamak ayu nyer ko dila~~
heheehe aku nmpk pemanis mukanye [2 yg dila terpikat kot!..cabotsss]
serius aku maseh berpikir..ape lah yg membuatkan ko pilih tema p…