Monday, December 15, 2008

Majlis Kahwin [Ashikin & Rizuan]




Macam mane aku kenal kak shikin ni? owh..sonang ajo..dia lah housemate aku kat 10L, kg.kerinchi tu..hehehe mcm mane dia leh masuk grup 10L, sebab mase tuuu Feb 2007 Marini nak kuar umah, so dia kene carik pengganti..& kebetulan yg kak shikin ni merangkap kawan kepada opismate dia..dpt keje kat KL..so bermula lah perkenalan kami..hehehe dalam ramai2 ahli 10L ni..dia paling senior lah dr segi usia..alah tua setaun jek dr kami [tp skrg dah ramai junior..so, aku lah plg tua merangkap senior yg xkuar-kuar lg dr umah tuu..ngeh33]



So, di awal perkenalan kitaorg..kak shikin ni mmg seorang yg lemah lembut + manje gitew..mmg terok dibuli dek kami [adek-adeknyer di rumah 10L tu...tp aku tau..dat one lah yg jadik da best moment utk kak shikin kenangkan nnt...hehehe tapi kan..setelah setaun lebey berguru ngan kami...akhirnya kak shikin pon dah teror utk menjadik seorang yg brutal + peng kung fu handal utk menepis segala serangan adek-adek nyer di rumah..huhuhu :P][so, kak shikin tidak lagi skema + lurus bendul ok!] hehehee






tapi lepas raya ari2..kak shikin di kejutkan ngan surat dr LHDN...wawawa LHDN telah memisahkan kami..huk33..so, dia kene blk ke home town dia di Ipoh..so, lepas kawen dia bakal PJJ lah ngan laki nyer iaitu Abg Riz "dulu abg rizuan" [huahuahua..kantoi ngan kitaorg ade name glemer laen rupernyer..actually kitaorg tau mase kenduri dia tuu...hehehe nasiblah kantoi depan kitaorg kn..jadik bahan lah jawab nyer..abg riz..ngeh33]



so, dengan sekali lafaz..maka sah lah kak shikin ngan abg rizuan sebagai suami isteri...mereka ni adalah pasangan ke-5 10L yg menamatkan zaman bujang [sori ahli 10L hanya yg perempuan]..Tahniah kepada kedua-dua mempelai..semoga berkekalan sehingga akhir hayat~~~



Kitaorg serang Manjui, Perak tu bertiga jek..sbb ahli laen sume bezee balik kampung [aku-mira-nik] & kitaorg pegi balik hari jek..gerak kui 8am..kui 10am dah smpai umah pengantin...tunggu jap..sbb majlis nikah kui 11am & tunggu pengantin bersanding..smpai kitaorg ni naik fitam sbb kepanasan...hehehe tp pape pon..even keletihan yg amat..weolss puas ati dpt memeriahkan majlis kak shikin...bestt ooo kakak-kakak kak shikin + abg-abg ipor dia + anak-anak buah dia sume rajin-rajin belaka..huhuhu







kebetulan aku-mira-nik mmg kene ngan tema dr segi pemakaian kami..sbb pink + purple kan..sbb pink tym nikah, purple lak tym sanding..hehehe & kitaorg cargas balik ke kl kui 3.30pm & singgah R&R Tapah utk menghirup udara kesibukan umat di sitew..& sampai KL kembali dlm jam 7.00pm..huh..letihh nyer~~~

PIKOM PC Fair Dec 2008




Jumaat-Ahad yang lepas telah berlangsung nya PC Fair wat sekian kalinye kat KLCC convention center yang lebih dikenali as PIKOM PC FAir...



Aku mmg dah plan..since aku mmg dah berzaman xjejak kan kaki ke PC Fair ni kan..mau xnyer zaman belajar yolah..byk mende gadget nk dicarikan..ni tym dah bekerja ni..xkuasek den nak melayan kn..huhu...semalam aku berjaya jejak kan kaki ke sana...1 masalah yg terpakse aku harungi even TAK SUKE kan..ialah meredah lautan manusia kat PC Fair tu..wawawa TAk suke! TAk Suke!



Aku sebenar nyer nak carik SD card jek..sbb nk wat koleksi..hahahah [xlogik ek?] alah nak tambah nilai utk bilangan gamba leh snap lah...aku hny ade 2GB jek..pehtu kebetulan Mira pon ajak..dia mo servey barang tok wat PC baru..hehehe so, semalam aku berjaya meredah lautan manusia..even kaki aku kene pijak beberapa kali...paling dasat tah kelingon mane tah..pijak tanpa perasaaan..giller sakit bodooooooooooo...pehtu leh wat statik lak..xrase bersalah langsung..seb baek jari kaki aku xpenyek tau!



skali aku balun beli 4GB SD card baser & 8GB SD card Ultra II [ni speed dia laju skit & rege dia laju banyak lah kn] ..jln-jln lagi ternampak lak pendrive cun color purple..amik ko..xtau apsal aku nak beli jugak..4GB = RM25 [kn dah membazir] hehehe tp aku amik color purple mira sambar yg blue color...huahuahua teringat zaman 1st time beli pendrive dulu..rase nyer Ogos 2003...ohh lupe aku beli mase besdae aku 17 ogos 2003, aku sambar brand Apacer 128MB jek tp rege RM178 ok! ni aku jumpe kat kedai paling murah dlm low yatt tu tym tu lah kn..ko tgk rege skrg ngan rege dulu Rm178 ni aku leh external 160GB ok! huahuahuahua 2la technology berubah sangat pantas..xlarat nk kejor kn..so, skrg pendrive jek dah bape byk dlm koleksi aku tah..gune ke? hehehe aku akan pikirkan sendirik nnt!



yg best nyer utk 8GB SD Card 2..kalo aku set JPEG Fine leh dpt 1000 piccas...wow!!! ana xtau nak snap gamba ape...hehehe byk tuuuuuu



tp bile tgk org len memborong notebook cam beli notebook yg wat conteng2 jek..angkat 2bijik mcm xde pape jek pehtu beli camera cam beli roti boy jek...hehehe 2la ekonomi org skrg..xterjangkau dek akal + poket ku lg...ape yg aku pikirkan skrg ni..aku nak ikhtiarkan menatang ni jadik kenyataan "Work From Home" jom murni cube lah kite ikhtiarkan macam mane nak merealisasikan impian ni...hehehehe [berangan xsudah aku ni!]..dah melalut jek..moh buat keje lak

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...