Monday, March 23, 2009

Di Pagi Ahad

Aku bagun seawal 5.45am ok![mcm kene keje on Sunday jek] semangat gillak...tapi..aku meraba-raba dalam gelap..weihh mane mira ni? xbalik lagi? xsampai lagi? cuak aku...aku pon rase aku SMS dia...tp aku terlelap balik...erm pehtu aku tersedar balik 7min kemudian..tp xdek response dlm HP aku..erm aku pon cek lah...ape yg aku SMS dia td...tp hampesss .......


ruper-rupernyer aku SMS dia dlm mimpi...warghhhh tp seingat aku...mmg aku dah SMS dia..tp non ade dlm outbox pon..hahaha lawak jek...aku SMS dia...seb bek ngan kadar segera dia reply..."dah nak sampai" fouhhh lega...mmg aku mamai kot tym tu...huhuhu & dia smpai before azan subuh...& kitaorg siap2 pehtu teros cargas...alah nk dekat kui 7am jugak kami gerak...DD yg drive pagi tu...huhuhu dlm kui 7.30am dah smpai sane...mule nak lepak kat Jambatan Tamparuli [kate si Idan], but skodeng tpt len..kat tepi sungai [kate si Ed] ni lagi best...maka,
kami pon ber Picnic lah kat sini jek pagi tuu..

Semangat bangon pagi nak picnic rupernye..oppsss bukan lah...actually kami ni nak....

tengok dengan mate kepala sendiri hot Air Balloon lah..

kate 1st tym kan..alah jakun lah jugak...erm almaklumlah...baser tgk dlm citer2 omputih + katun jek kan...if nak tau detail tgk website dia...

1st Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta

untuk detail gamba2 hot air balloon ty..tunggu lah yeaa...ni as warm up entry tok perkara tersebut..sbb nye aku malas nak pilih gamba..sbb semua nya hampeh..sehampehh balllooon yg xberapa nk terbang tinggi aritu..byk yg xmenjadik..kire byk yg jatuh menyembah bumi sbb xcukup gas ke...sbb aku ade dtg tengok..entah le...aku pon xpasti...kerana lupe nak bertny pada balloon-balloon tersebut kekekee :P ok...more piccas nnt aku up kendian yea....

yang join pagi tu...erm Si Aku, Si Mira, Si Didi, Si Idan, Si Fami, Si Ikhwan..tu jek lah kot..pehtu ramai lagi org yg xdikenali...Si Ed plak..pegi jugakk tp dia xbgtau kami pon..dia dok seberang sungai sane..berhampiran lokasi tapak Fiesta...

Nak tengok Hasil Si Ed[Di Sini yeaaa]..byk jugak dia shoot....layan hasil dia dulu..sbb hasil aku tah ape2 tah...

After Kenduri Kawen

Balik Key ell, aku teman DD wat Facial...hahahhaaa giler lah..nnt kompem muke nmpk gebu jek [jeles I tau]..Taxi plezzzzz..kang ade aku kene penyepak unggul dr DD...huk33

sambil2 tunggu DD wat ape tah dlm bilik tu..aku pon wat experiment kat luar...tp tgh2 buat keje tu..aku lupe yg pintu nye kaca transparent ok! org luar nmpk..aku lak jadik tontonan laa2 dok dlm aquarium plak...erm ngan perasan segan silu..aku wat2 keluar tgk2 barang...hahaha padahal control malu...ngeh3333

oppss ade org perasan lak aku syiok sndr kat situ..

setel jek... cargas carik sumthing tok dijadikan hadiah tok Wafi kecik... a day before aku dah ronda-ronda kat Mid Valley tu...tok servey...erm ade lah beberapa item yg aku dah mark kn...erm tp yg jadik pilihan akhirnya...tadaaaaaaaa
Thomas & friends

sbb yg ni..aku rase sesuwai sbb nyer ..adik dia leh join main skali..ade yg lego set..takot lak bersepat sgt kan..sbb byk cube2 kecik tu...pehtu remote control car..nnt sian kat siyah xleh nak men..abg dia ni...asik kate " adik xtau pape" hampehh lah kn..sian adik..hehehee SUSAH sebenarnye nak carik present tok kanak2 ribena under 3 nih..susah nak carik sumthing yg leh develop mind depa kn..kang beli tah pape2..xbergune plak kn....erm mmg payah..pehtu ngan rege yg mak datok aiiiii...pejam mate ajolah kan....demi wafi terchomel..hehehe...alamak yg dah siap wrap aku lupe nk snap plak...huhuhu :P pape pon hope wafi sukeeeeeeeeee lah kan...dah malas nk pkr dAAA...ngan perut dah berkeroncong kan..pehtu...aku ngan DD cargas ke....tut tut tut

yeahh kami ke laksa Shack..tok membalun...ni gare-gare DD dah terbau-bau laksa kat floor plg atas Jusco tu...hehehe amik ko 1st time aku leh abis kan set laksa tu..mak eihh napsu..napsuu...

set yg aku pilih..laksa sarawak...[sori gamba aku google jek..xdan nak snap bagai..malu jek nk bwk kuar camera bagak tu]
didi plak amik laksa singapore..

bile pewut dah sengkak mate dah kuyu baru teringat nak balik..amik ko..kekenyangan sampai kepala aku naek wenggg ok! balik umah plak..layan AF..even dah nak masuk suku akhir siaran..huhuhu....

@Kenduri Kawen

Oleh sebab aku xsempat nak bergamba ngan pengantin mase kenduri dia..sbb mase nak balik aku carik dia..tah mane dia menyorok tah....last-last aku blah jek lah, oleh itu, gamba pengantin nye kat atas tu yeaa...yg tongah-tongah tu...To Khairulnizam & Azliza..wish u.."Selamat Pengantin Baru" & Semoga Gembira & bahagia Selamanya & Moga Dikurniakan Zuriat yg soleh & solehah...aminnn...

Erm si Zam ni...membe tym kat uiTM Dungun..ekceli dulu xdelah baek mane..gitew2 jek..but bile dah abis kat dungun, mule lah rapat..& dia lak dulu kapel ngan one of best frenz aku kan..tp xdek jodoh depa tu..& jadik lah baek ngan dia..smpai le ni...dah selamat jadik laki org pon..pape pon...semoga perhubungan kome diberkatiNya...

Thanx DD sbb jadik peneman aku ke cerok Pulau Indah...seyes jaouuhhh gillak lokasi yg terbabit tu...Pulau Indah..name mmg indah..tp jalan dia..hazab ok! 2la yg aku bencik ngan malaysia nih...bayor tol beria...tp jln hazab jugak..lobang sane..lobang sini...ish...kesian kat laling aku tau...senak2 pewut dia aritu..dah lah ngan perangai org kat Pulau Indah tu mmg Indah belaka...suke suki jek dia mo masuk jalan utama dr simpang..xtgk kiri kanan ke? gile...bape kali kene break mengejot kan...sian DD...smpai nak sempot kawal perasaan Terkejot tau! antara situasi yg membuatkan hormon terkejut kami merembes ngan byk nye adalah seperti:-

  • uncle india mane tah..nek moto, dah nmpk jln utama mmg ade kete..dia dr simpang..mmg xberenti..teros redah..seb bek kete aku nyer break berfungsi ngan jayanya..kalo x, laling ciom moto ngan dia-dia skali aritu...giller selambe...DD kate cam mabok jek India tu..aku pon rase perkara yg same..& seb bek..My-Vi belakang aku berada dlm jarak selamat..kalo x, mmg laling aku kene ciom sekali lg...fouuhhh
  • pehtu 2nd tym plak...Lori bapak besar bagak..wat perkara yg same...mcm haram...kalo lah ape2 terjadik..mo x, kami yg sengsara...mmg menguji minda + thp kesabaran + menduga perasaan betol memandu di Pulau indah itu
Balik dr kenduri kawen..aku singgak Telok..lepak minom seround dua kat umah DD..pehtu cargas balik ke Key Ell kembali....

Tetibe teringat kat Video yg umi ke sape capture mase si Zam tu perform kat majlis reunion kami dulu [Video mase reunion]

Ni lak ade lagi gamba-gamba yg aku xtgk pon lagi..rupe nyer ade dlm FP si Umi tu..huh hampess dah 2taun..copy gamba ni haram aku xdpt2 lagi pon

--->Reunion_CS110_Dungun_BatchJune2000_Part1

--->Reunion_CS110_Dungun_BatchJune2000_Part2

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...