Friday, May 8, 2009

Tag By Ila

dah lame xdapat tag nih...

rase mcm bebas jek xyah nk jawab soalan ke ape kan..

tp kali ni...

terkene lagi..xleh nk ngelak lg...hehehe

xpe Ila bukan selalu pon menyusahkan aku [ssh ke jwb TAG ni?...sumtime lah...sumtime lagi...best jugak..sbb dia jadik best..bile ko xtau nak wat ape ketika di opis...hahahaa]

Rules:

1.Anda perlu printscreen wallpaper/background desktop anda yang tengah guna sekarang. Jangan tipu2 tau.... (ok aku xkan tipu punye...mmg inilah rupe dekstop aku....mak eihhh serabut nye mengalahkan kepala hotak aku ketika peneng ok!)




2.Bgtau nape anda suke wallpaper anda itu...
hahaha ntah..aku pon xdek perasaan nak kate aku suke ke idak....dah ni jek yg ade dr awal..layan kan ajo...

opsss maybe sbb color dia kot...yg light2 purple gitew....


3. Tag 10 people...
ramai tu...huhuhu jap...aku kire cukup ke idak... murni, sharna, azizul (opss name penuh), sazulya, dewi, yam, didi, mira, sepul (clone abg aron..alamak terlebih sudah!), & sarah...fouhhh cukop pong

Camnilah..CAMniLaH!

camnilah..

camnilah...

camnilah...

GAYA HIdup Adam Rifqi..
camnilah...
Adam ketika sibok ngan keje nye

wah...BEBAS kuman dengan Dettol..opps mama mop lantai pakai pencuci Cap Giant jek! :P

terhenti seketika

bukan dia kesah pon ape yg berlaku kat sekeliling

iklan oh IKLAN

bile iklan muncul

adam terkesima..terkaku

adam yg kagum ngan Minyak masak..nak tolong Mama Adam masak ke?
sangat lah khusyul tgk IKLAN...budak2 ler kate kan!

Adam: Mama..Lima Hengget Sembilan Puloh Lima sen jek...Kite lunch kat sini lah...Bubur Ikan busuk tu xsedap lah!Ni nampak sedap..rase lagi lazat...

Sarawak - Part 11 [ Makan-Makan]


dah smpai sarawak ..tak sah kalo xcarik Mee Kolok or Laksa Sarawak... kat sarawak cool sbb tym brekpes lagi dah leh dpt mee kolok or laksa sarawak ni....

oleh sebab, mlm mase sampai dh makan kat Barok Village [entry nya di sini]

xdpt mkn mee kolok malam tu..so, pg tu aku mintak lah kat Azim suh bwk kami makan kat kedai yg ade Mee Kolok nih.....
setelah penat mencarik... ni lah kedai yg kami berjaya ddk & order...hehe sbb nye yg 2-3 kedai before tu..semoat ddk tp xsempat order sbb Mee Kolok..abis dahhh!!

ni lah cafe yg berjaya kami DDk+Order hehehe....tp sedih nye...mee kolok goreng abis SUDAH! maka makan ajolah mee kolok sup...janji layannnn
ni menu kat kedai yg kami DDK tapi xorder..heheh seb baek org sane xkesah & ok jek..kalo kat sini.,mau dah kene jeling or maki hamun kot.
ni plak salah satu kedai yg xjadik nak ddk makan...sbb dd tp amik suasana jek...mee kolok & laksa dah abis...terpakse angkat punggung carik kedai len...mak eihh laku nye lah kedua2 menu tu ek... seb bek kedai-kedai ni semua kat area pasar satok jek
fouhhh
dimulakan dengan bismillah...... nyum nyum...sodap nye lah hai..... ni lah antaranya..mee kolok ade...laksa sarawak ade...& sate pon ade...2la kat sarawak ni mmg glemer kot sate...semua menu rase nye ade sate...hik22 mcm ala2 makanan wajib depa...ke sate ni sebagai appertizer depa? hak33

gamba kat atas ni plak menu brekpes kami mase ISnin plak [kene berdikari arini..seb bek Azim dah tunjukan kedai mane nak serang kan]..aku bedal nasik lomak ayam goreng sedap..hehehe sbb nye mee kolok goreng non ado yea...payah bebenor lah nk jumpe mee kolok goreng nims.....xpe..owh kat sini dia nye roti canai macam2 pesen ada...hahaha tu siap bercheese mayonis vagai kan...tp 1 jek..sate teap ade ok..yg sate tu adelah mee jawa sate...amik ko..sodap aku rase....

oleh sebab batteri camera aku ni bingai..maka..xsempat nak snap gamba poster besar hafiz AF yg ade kat kedai ni..hehehe..melepas udah...even i'm not Hafiz fan kan..sbb nye akim lg cute..oppss terbabas sudah....

mase nk brekpes kat sini lah kami berjumpe ngan pakcik mulia..sbb nye dia bg kami kupon parking..pdhal nk tny jek beli kat mane..last2 dia kasik jek...moga pakcik tu di pjg kan usia + dimurah rezeki..mmg baik2 + murah ati lah org srwak ni...xrugi ooo ke sana...

ha ni agenda ptg ahad yeaa...dah carca marba...malas nk susun gamba da...letih aku nk pusing2 kan gamba ni...lelema leh weng otak aku nnt....

selepas balik dr Bako National Park tu..kami semua kebuluran ok! mau xnye..xmakan lunch kn..smpai town kuching dah kui 5lbh..amik ko..kepala aku dah lah weng ngan panas + lapar...maka jadik swenng...amik ko....

Azim bawak kami makan seafood kat Taman kereta...hehehe pehtu kat sini ade 1 jek kedai malay..yg len tulis HALAL jugak..tp xkompiden lah...sbb "cha ya na" [opppss name kak sharna lah..rper2 nye dia ni nak dipanggil chayana ka? jadik lah cyana! hehehe] tp sedihnye kedai melayu ni sgt lah kecik & xbyk pilihan..xpe lah kan..balun jeklah..kate dah lapo kan...
ini lah dia...rase nye kami lah pelanggan pertama mereka..sbb nye kedai ni mmg utk buka malam...tym kami dtg..depa tgh kemas2 meja..kupas itu kopek ini...hehehe maka..agak lame jugak lah makanan kami nk siap....

amik ko..kami hny order nasik goreng seafood..tp azim order mcm2 lak..suh kami makan./.xlarat oiii..aku yg kehausan bedal 2 gelas besar fresh orange...sengkak ooo pewut!
finally dapat jugak merasa sayor midin...heheh sedap ooo..sbb rase nye yg tanpa perasaan..leh makan byk2....

menu tambahan dr azim adalah..sayur campur yg bapak byk lah kan..pehtu sayur midin & yg paling butter prawan with nestum...sedappp ooo kene cube kat umah ni...aku dok makan tepung dia tu jek...sbb layan gak nestum goreng ngann butter nims

sedap kan...siap tapau bwk balik lg mane yg xmampo nak abis....hehehee

ok gamba kat bawah ni..kire dessert kami...Azim lah kan..mcm2 nak suh kami rase..tp xlarat ok! diz one name dia ape tah..lupe lah..tp yg pasti tepung ni dia wat style keropok goreng pehtu isi dia adelah tiram yeaaa kengkawan...makan cicah sop+sos dia..sedap lah jugak..tp aku mmg dah kekenyangan air tym tu..xpe azim dah belajar buat ngan pakcik tu..nnt aku suh dia buat ajolag..hehehe


ni adelah [merujuk pd gamba di bawah yea] mee kolok goreng,,YEAY! dapat juga...tp kalo nk tau ni lah makanan terakhir aku..[seb bek xkempunan ok! ] before kami balik ke KL>...even aku dah sarap pagi tu..kui 12 camtu khatul nk g makan ayam penyet...so join jek..ade plak mee kolok goreng..aku pon ngan tamak haloba order lah..kunun2 share ngan lyza..makan ber2 pon xlarat nk sumbat da....tp xpe..dapat lah merasa kan makan mee kolok goreng di sarawak..hik22

ni plak ayam penyet...gille menarik ayam goreng tu kan..kalo blh ni pon aku nak..tp bile mengenang kan semua tu hasutan napsu semata2...maka aku pon muhasabah blk..xbalik membazir kan..huhuhu :P tgk jek lah khatul makan..hahahaa
owh makanan kat bawah ni adelah santapan tengahari kami di cultural village....nyum nyum kenyang ok! sbb aku bedal laksa sarawak aritu..hehehe tp nasik lyza tu menarik sbb nye ayam masak dlm buluh..ape ke namenye tah....
ape2 pon..berjalan2 kat sarawak ni mmg aku xkebulur sbb nye..dah terlebih makan kekdah nye ha..ngan cam nk muntah makan kek lapis kn..sini suh rase.sane suh torai....last2 aku yg nak muntah terbelahak kan...

pape pon..nak carik kedai yg HALAL xssh cume kene berhati2 ajolah..sbb nye org tempatan lebih kurang same jek mcm chinese kan....kene tanya dulu...xpe..depa semua sporting jek aku rase....

pape pon...pegi lah melawat sarawak...best ooo MEE KOLOK nya...thanx to CDAH sbb mengajor aku makan makanan sarawak satu ketika dulu...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...