Sunday, January 3, 2010

Bunge api

Khamis lepas...org kate new year eve kan...tp ape ade makne dlm kamus idop aku kan...sbb new year ke ari baser ke...same sajek.....khamis tu keje cam baser...non-ado half day yer...mcm dek non yg laen..yg konon2...comp2 masing sibok bagi pelepasan blk tgh supaya staf masing2 siap sedia vagai utk berparty farty mlm tu kan...

blk keje ptg tu..maha hazab ye...sbb jem..bas aku punye schedule pon jadik weng...sampai umah lambat sket..layan TV smpai mlm...mcm baser..aku terlupe yg mira ade ajak kuar makan ke kuar g miting..aku pon kurang pasti akan tu..yg pasti mase dia call lepas tgk citer Korea kat 8TV tu...dahlah aku xmandi lagik kan..hahaha kelamkalibut lah aku membersihakan diri..sbb dia kater dah odw kan...hahahahaa

seb bek sempat...sesampai jek mereka yg terdiri drpd mira&suami, sepul&sara, ckp lapar...aku ni relax lah sbb dah melantak sepinggan cekeodok kan..hahaha lupeplak nk snap gamba cekodok sedap tu..layan ok...sambil tgk citer korea..sambil makan cekodok [kompem ade org terliur, & mlm sok dia akan makan cekodok jugak sambil layan citer korea...hehehe]

ok setelah....bercakaran dlm kereta....mira decide tok makan kat William..aku selalu dgr dr DD..aku xpenah sampai...mira yg cadangkan pon xtau camno nk poie..last2....aku pon bertanya pada Mr.GArmin...seb bek dia tau..makanya...kami pon ikotlah kater operator minah saleh tu...beberapa kali kene pusing lah jugak...sbb tersalah perkiraan jarak...otak Mr.Garmin agak slow malam tu...hahahahahahaahaa

makanya, sampai lah kami ke William..terkejut jugak lah..kedai ala2 warung baser jek..ingatkan restoran gah ala2 tony romas td kan...hehehehehee
utk menu..sila bace di papan hijau tu ye...
macam2 ade...
mule2 tgk menu..kitaorg terbeliak tgk harga...
mak eihhh..
kalo nasik goreng sepinggan RM15 ok...
tapi bile tgk kan nasik goreng bdk sebelah..mak eihh..mmg patut pon RM15...
dah pinggan gedabak ngan udang besar2 vagai...
mmg berbaloi2...kalo order sepinggan...leh makan 4-5org lah kan

Tembikai blended yg rase tembikai sebenar...
hehehe :P
Harganya RM4 jek..sbb gelas kecik..tp cukoplah

yang ini plak makaroni cheese yg meleleh2 cheesenye dgn meatball yg maha besar & byk..toksah berebut..semua org dpt rase kan...giller lah
Harganya hanya..hanya ok...RM20hengget semangkuk sampan ni...

** ade lagi satu,.,.lamb chop...terlupe nk amik gamba..si sepul dah melantak sampai licin..t[ giller bebrbaloi..sbb byk giller kepingan kambing nye..sampai xlarat nk abiskan lah**
yg ni RM30 sepinggan

Untuk yg gamba atas ni plak...hanya chicken chop...
besar kan portion dia,...aku share ngan Mira...
harga hanya RM15 sepinggan gedabak ni
yang pasti...kami xlarat nk abiskan even dah mintak rescue dr si perut2 besar kan...

muke terkejut tgk...pinggan nasik goreng yg besar di hantara ke meja sebelah...
owh silap..si wafi tu..tgh kagum tgk teh tarik dlm cawan besar....
kompem sedap & layannn kan kalo dpt teh tarik cawan besar smbil tgk games bola...

nak makan ke idak ni?
mcm banyak bebenar...
sape nak share...
sila tadah mulot!

kami sehati sejiwa kunun..
2-2 org mintak manggo blended...RM4 jugak harganya
ape kes...
mintak lah aor laen2 kan..leh tukor2 rase...
hahaha

ni ape lah sengal..org nk amik gamba air..dia nak jugak mencelah masuk

overall..oklah..cume xdek lah suasan eksklusif kan..hehehe tp yg aku peliks angatlah ramai org ok yg dtg...xputus2 plak tu...nk dptkan tpt ddk pon..agak payah....

& lagi satu best kat situ..if xdek dlm menu..korang leh mintak as per ape yg korang nak....contoh nak nasik goreng campur nasik lemak digaul2 & diuli2 ngan ayam BBQ....[boleh ke? lantakkan suke ati aku nk wta contoh ape kan]..pahtu tabur sos cheese dia atasnye...dihiasi ngan udang...ko ready kan ongkosnye jek lah..tgk dia charge bape kan..ahaks....

& kedai ni rasenye di bukak wajtu malam...sampai ke pukul 3am...& terlupe plak...kedai ni bertempat di SS26, kelana Jaya...hehehe

Nota kaki: thanx again to org2 yg terbabit...sbb mase nk balik tu dpt tgk bunye di sepanjang perjalanan balik

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...