Wednesday, April 7, 2010

Akhirnya, Bersatu Jua

Alhamdulillah, Majlis persandingan Mass & Zunnun selamat berlangsung dlm suasana yg tenang & cuaca yg baik.

TAHNIAH utk mereka berdua kerana berjaya menamatkan zaman bujang. hehehee Semoga Ikatan Perkahwinan Kamu berdua berkekalan selamanya. Amin
Plan asal, aku nk pergi ngan family aku tapi dek kerana ade nye bowling Tournament, malas lah aku nk balik kampung kan. hehehee & aku pon mengajak rakan2 utk serang kenduri kawen kakak ku ini. Thanx to Mir Jan Di, Sepul & Sara yg join memeriahkan perjalanan dr KL-Masjid Tanah. Xjauh kan perjalanan..hehehehe

Kitaorg bertolak seawal 9.15am & berhenti di RnR Seremban utk brekpes & sampai ke Lokasi kejadian dlm kol 11am. masih awal lg ketika itu...kami lepak2 ala2 macam rumah sndr plak..hehehhee

& dpt lah snap sikit gambar pengantin..seb bek mereka berarak awal..kalo idak..xdpt lah nk menunggu kan...dlm kol 2pm kitaorg dah gerak balik.
Muka Mak yg ceria..sbb anak dah kawen...Tahniah kat mak jugak...sbb finally, hasrat dia nak tgk anak hidop bahagia..tercapai jua.
& kami pon sempat menempel sekejap utk bergambar kenangan ngan Pengantin..Cantik x pelamin nye? baju nye...kalo berminat..sila lah ke Belog kakak aku ni di AnggunDChanteq sbb kakak aku ni wat andaman....leh lah tgk pakej dia kalo berminat [promote sket....tp iklan ni xberbayar ok!]

Owh lupe plak, pelamin dia ni baru siap, kire 1st tym pakai lah.....& baju dia pon same..hehehehehe
Owh kami xbalik Kl teros..sbb hari masih siang..cerah lagi gitew...maka aku bawak mereka ke Kuala Linggi utk usha tpt mandi manda terbaru..hehehe tpt yg masih lom tercemar lg....Owh ni lah tpt kitaorg wat family day utk department aku last year.
dah sakan bergambar ngan baju kurung bagai...baru lah kami reti nk pulang...tp xdeklah pulang teros..lalu PD & kunun nk singgah ke Cendol Leman Dawi...sekali dah abis...frust kami...tp xpe.....xdek rezeki namenye kn..lain kali ajelah

ok esok aje utk cerita yg lain

OST Na O Mei

cerita dah tamat, barulah keinginan nk dgr lagu tu muncul...hehehee dah lah xtau ape tajuk lagu nye kan...seb bek Mr. Google sedia berkhidmat kan.

Bisikan Rindu - Han

Dosakah Aku - Nidji

Terakhir - Mahkota

Dinda - Mahkota

Manusia Terburuk - Mahkota

Cinta di sekolah - Mahkota

[owh lagu ni aku xperasan plak ade ke idak]

Kesekian kalinya

Ade plan ngan Ibu naufal ni utk shoot gambar Naufal. Tapi aku rase, better tgu mereka pindah umah baru kot & ibu nye pon dah abis pantang tym tu...best sket kn....kalo x, kesian kat Ibu, asik kene gerak jek nnt.

Ok, tangan Naufal dah ok, simen pon dah bukak....kesian kan..kecik2 dah kene simen...tp xpe, tu proses menjadikan dia anak yg tabah....tp alhamdulillah tiada apa2 yg serius berlaku & baby naufal sihat walafiat DAN makin aktif...huh....bayangkan lah dia leh mengengsot kn badan ke atas..kalo tido letak tengah2 tilam..kompem nnt akan bergerak ke atas,,,sampaikan nk kuar dr tilam nye..hehehe lasakkan...lagi lasak lah budak ni...kalo asik kene lepuk ngan kakak nye..ahaks....
Owh KAKAK dah pandai berlakon sbb dia skrg dah paham arahan kan.....& aku rase dia suka bab berposing depan camera...abis lah......Ibu & Abah nk melayan nnt...
yg paling xtahan bila dia plak yg mengarah..wakakaka..serius...leh BENGANG jugak nk melayan cik kak kecik nih..hehehe..kejap nk bukak video ni..kejap lg nk tukar....pastu nk bukak video td balik...hahaha yg penting...LAYAN kan aje...dr dia melalak..ahaks

owh aku Melawat mereka ni sbb pergi jenguk Ibu & anak2 ni lepas aku men bowling. Kene lah jenguk sbb ibu tgl ngan cik kak ni kan...hehehe mane larat ibu nk melayan dia sorang2...hehehehehe tp blh lah....Kakak yg Gengster tp takut guruh...opsss ade jugak org tua yg Gengster tp takut kilat...keh keh keh [sape yg makan ayam dia lah yg rase ayam tu kan] ahaks....

Mari Baling Bola Ke Longkang

Alhamdulillah, Program yg dirancang oleh Biro Sukan, Kelab Bernas berjalan dengan lancar & kali ini, aku terlibat as AJK penyibok yg sama2 dengan AJK lain bertungkus lumus utk memastikan Aktiviti kali ini berjalan dengan lancar dengan budget yg diberi [mmg peneng lah jadik Ketua Biro Sukan bila tang budget ni kan].

Oleh kerana, aktiviti sukan ni aktif, makanya xdek lah kekok nk uruskan. Hasil dr ketelitian semua AJK, makanya kami berharap tiadA lagik sok sek yg mengatakan mereka xpuas hati dengan perjalanan majlis. Kami dah buat yg terbaik kan. harap semua berpuas hati, mmg payah nk puas kan hati semua pihak.

Kembali kepada penceritaan asal, setelah beberapa kali di tukar tarikh, maka 3 April 2010 akhirnya menjadi pilihan. Kalo bab bowling mmg semua warga kerja di pejabat aku semangat. mungkin sukan ini lebih sesuai utk semua peringkat umor. kerana kali ini mendapat sambutan hangat jika nak dibandingkan dengan acara Badminton & futsal yg lepas. dek kerana penyertaan yg byk, beberapa team terpaksa mengadakan pertandingan pemilihan kerana satu pasukan hanya memerlukan 12pemain lelaki & 12 pemain wanita. sekiranya tahun lepas[Kisah Tahun Lepas ] hanya diberikan hadiah pd Juara, naib juara & tempat ketiga bg kategori lelaki & wanita sahaja, tetapi tahun ini kami membuat kelainan di mana hadiah berkumpulan utk Juara & baib juara juga disediakan.

Hadiah2 utk pertandingan ini
penat aku ngan murni bungkus hamper2 tu....dah lah tym membeli pon ade kisah di sebaliknya...kang publish cerita kompem nyiok akan naik atas tarik tudung aku...hehehehee

Owh kumpulan utk pertandingan ini adalah mengikut floor & ade 4 kumpulan semuanya [Hijau, Kuning, merah & Biru] dah macam warna rumah sukan ketika sekolah dulu kan. Tp best jugak kalo berkumpulan ni sbb semangat berkumpulan ni lagi meriah dr semangat individu kan.

aku berada dlm team Hijau ye...& kumpulan Hijau mendapat tempat kedua...huhuhu Tahniah Kepada kumpulan aku.hik33
Juara Jatuh pd kumpulan Merah.

& pemenang individu plak.

Utk Lelaki[Juara- arif, Naib Juara-Rashdan, Ke-3-Shamsul]
Utk Wanita[Juara-Hanim, Naib Juara-Julia & Ke-3-Sharna]

Dan gambar lain2 blh jengah ke Bloh SHarna sbb yg aku upload ni pon dr camera dia..hehehehe aku shoot gune camera dia aritu sbb photographer Opis aku dah balik awal daaaaaaaaa.....
Nota kaki: Seb bek team aku menang, kalo x mmg aku ngan Murni Emo lebih sbb penat ooooo nk bungkus hamper tu....ni gara nk jimat Rm10 utk sebungkus hamper [sbb tesco nk charge rm10 utk 1 hamper]

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...