Thursday, December 4, 2014

Terengganu - Kelantan - Aku datang (part 4)

semoga setel hutang cerita ini.

dari Terengganu ke Kelantan, dekat Kelantan stay kat rumah saie...maka kami ronda2 Kelantan tanpa tujuan  (ada ke?) yolah tujuan utama trip kan utk melawat kawan-kawan..tapi sempat lah jugak jejakkan kaki kat PCB dan wakaf che yeh. hehehehe

start nk ronda2 dah ni 
dan sempat jugak makan kenduri PC Sarawak & pc Kedah..hahahaa 
must try 
muka gembira semua
 
odw balik ke KL, kami ke Terengganu semula sebab ramai nak tapau kapok lekor and nak singgah rumah mak angkat si ell.
 
semoga tahun depan kita trip ke utara pulak ye kawan-kawan. 

Wednesday, December 3, 2014

melbourne-new zealand-sydney

Trip penutup hujung tahun katanya. walhal, ni ajolah trip untuk tahun ni. Perancangan trip ni rasanya dari awal tahun dalam bulan Februari macam tu. Asalnya, untuk ke New Zealand sahaja, amik pakej motorhome dengan tripadikberadik. Kalau berkenan atau rasa nak mencuba travel dengan caravan, bolehlah contact Saiful atau Nisa (not me hokeh, ini khairunnisa lain) dari tripadikberadik.

Macam biasa dah alang-alang nak berjalan, otak kiri dan kanan aku mesti lah pasang strategi yang takkan ke satu tempat semata-mata, makanya, disebabkan nak ke chrischurch, NZ perlu transit di Melbourne or Sydney, sebab direct flight yang aku tau hanyalah Jetstar tetapi transit di Singapore (giller tak bestkan), makanya, amik jelah ke Melbourne dan dah alang-alang, kita ronda-ronda situ dulu, and balik plak, try ke Sydney dulu, so kan dah jimat duit flight, nak dating ke sini lagi entah bilalah ada kemampuan dan kesempatankan.

So, tarikh yang dinanti-nanti pon muncul, macam biasa preparation memang 40% je, sebab tak boleh nak salah kan kerja, cuma failed pada pengurusan diri sendiri..kah kah kah..huru hara sikit kehidupan lately. bermula 21 Nov Malam, flight ke Melbourne dan pulang ke Malaysia pada 2 Dec. 12 hari sahaja.

Bajet hari untuk trip:

  • 3 Hari Melbourne
  • 6 Hari South NZ
  • 3 Hari Sydney (termasuk hari untuk balik)

Ok layan kan gambar-gambar warm up namanya. gambar lain, banyak lagi menyusul kemudian.

Melbourne
 
South New Zealand 
 
Sydney 

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...